twitter twitter

Het bos door de bomen

De bomen verbergen het bos. We kijken maar zien niets. Het pad stopt waar de notie begint, de notie van ons begrip.

Lees meer ...

Slachtoffer van verdorven voetbaljournalistiek

Wie het slachtoffer is van vooringenomen partijdige journalisten wordt in de pers beetje bij beetje murw geslagen tot je met je laatste zucht opgeeft. Tot dit besluit kwam ik na de vele telefoons, e-mails en brieven die ik van lotgenoten ontving na de publicatie van De Illegale Ghelamco arena. Zelf wist ik wat er op mij afkwam en was ik voorbereid. Ik had immers van op de eerste rij aanschouwd hoe de media toponderzoeksjournalisten Wim Van den Eynde en Luc Pauwels volledig afmaakten na het schrijven van De Keizer van Oostende. Onterecht, want nadien bleek alles wat ze geschreven hadden correct te zijn. Het is nog steeds de zwartste pagina van onze Belgische politieke journalistiek. De spotlights worden nadien nooit gericht op de slachtoffers van journalisten die een andere broodheer dienden dan de krant waarvoor ze schreven. Vandaar dit artikel.

Lees meer ...

De Zwevende Dag - Halloween dood spoor van politiek opportunisme

Nadat politici deur aan deur naar stemmen kwamen ronselen was het de beurt aan de ‘trick or treaters’ van Halloween om je deurbel te teisteren. In de Verenigde staten verkleden kinderen zich niet enkel in Dracula en Frankenstein, maar ook in Donald Trump om je de stuipen op het lijf te jagen. Politici die angst aanjagen, zo zijn er wel meer. Merkel zal alvast niemand meer de boom injagen met haar ‘Wir schaffen das’. Voor Angie geldt ook het adagium: ‘al is de dwaasheid nog zo snel de democratie achterhaalt haar wel’. Mutti houdt het gelukkig voor bekeken. Haar Mao-ogende maatpakjes verdwijnen binnen drie jaar van mijn tv-scherm en haar coiffeur/coiffeuse gaat ook best samen met die van Trump, Johnson en Wilders met pensioen.

Lees meer ...

Gemeenteraadsverkiezingen in Vlaanderen: hypocrisie in een pseudodemocratie.

De electorale zieltjeskermis is voorbij. Drie maanden visten gefotoshopte karikaturen naar stemmen aan het electorale eendjeskraam. Voor deze sexenniale papierslag en bordenoorlog moest de helft van het amazonewoud er aan geloven. De tijd dat groenen uit milieuoverwegingen hun affiches en folders op afgrijselijk recyclagepapier drukten ligt ver achter ons. Politici kunnen nu hun ‘fake smile’ enkel maanden opbergen. Hoewel, de volgende verkiezing van 26 mei 2019 komt er snel aan.

Lees meer ...

Persconferentie: De Illegale Ghelamco Arena. Misleiding op topniveau.

Op de persconferentie van AA Gent, Stad Gent en Ghelamco was een voorbeeld van pseudotransparantie en leugenpaleis waar misleidingen en klinkklare nonsens werd opgevoerd. Bekijk de video met alle weerleggingen van de leugens en misleidingen.

Lees meer ...

Koning voetbal buigt het hoofd voor keizer euro

De Raad voor Mededinging en de Belgische voetbalbond buigen zich over het dossier van Marc Coucke’s belangen in KV Oostende en RSC Anderlecht. De discussie om het meervoudig eigendom of de meervoudige controle van voetbalclubs is niet nieuw. Ze woedt bij de UEFA sinds 1998 en ook in België was er in 2011, na de overname van Standard Luik door Roland Duchâtelet, een debat over het meervoudig eigendom en controle. Na de recente beslissing van de UEFA om RB Leipzig en RB Salzburg toe te laten tot de Champions League (2017/2018) wordt duidelijk dat koning voetbal plooit en nederig het hoofd buigt voor keizer euro. Een overzicht.

Lees meer ...

Het verdriet van het schoon verdiep

Als je onderzoeker bent van politieke dossiers, zie je overal de relatie tussen politiek en het bedrijfsleven opduiken. En dat is ook normaal. De politiek heeft het bedrijfsleven nodig voor de realisatie van maatschappelijke projecten en bedrijven moeten vergunningen krijgen van politici. Vandaar dat schandalen met politici, ambtenaren en bedrijven schering en inslag zijn doorheen de Belgische geschiedenis. Zo waren er: het obussenschandaal (1985), het milieuboxenschandaal(1991), de Eurosense-affaire(1993), de atomaschriftjes van Leo Delcroix, de Agusta/Dassault-affaire(1996), het gokschandaal Michiels(1998), de Janssens verkeersbordenaffaire(2007), en recent de Optima-affaire en Kazachgate. Eén van de passage uit de fameuze Atomaschriftjes Van Leo Delcroix (CD&V) blijft in mijn geheugen gegrift. Het handelt over de Eurosense-affaire waarbij Theo Keltermans (CD&V) een contract van 16 miljoen euro voor luchtteledetectie aan de Belgische kust cadeau deed via een zeer bedenkelijke onderhandse overeenkomst die niet conform de wet op de overheidsopdrachten was. In de Atomaschriftjes van cd&v’er Leo Delcroix stond te lezen: ‘Het project “GIS-Vlaanderen” (een opzet rond luchtfotografie dat werd toegewezen aan het bedrijf Eurosense): Vautmans/VdBossche, men zou stukje willen meepikken.’

Lees meer ...

Kritisch boek over Ghelamco Arena mag verschijnen.

Uitgeverij Doorbraak Boeken mag het boek 'De illegale Ghelamco Arena - Als politici zich met voetbal bemoeien' dan toch uitbrengen. Bouwpromotor Ghelamco vond die titel een brug te ver en wilde de publicatie tegenhouden, maar de rechtbank van koophandel in Antwerpen verklaarde de vordering vrijdag ongegrond.

Lees meer ...

Na Pano ontwaakt Middelkerke in een 'immocratie'.

Na de Pano-reportage van 15 november ontwaakt Middelkerke in een immocratie. De Middelkerkenaar beseft nu meer dan ooit dat zijn stem niet zwaarder weegt dan deze van de vastgoedwereld. Het schepencollege van de gemeente Middelkerke als verlengstuk van de bouwheren, architecten, vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars wordt plots een reëel gegeven.

Lees meer ...

Ghelamco wil boek Ignace Vandewalle uit de rekken

Op woensdag 22 november buigt de rechter zich over het proces dat Paul Gheysens namens Ghelamco aangespannen heeft tegen uitgeverij Doorbraak naar aanleiding van het boek ‘De Illegale Ghelamco Arena. Als politici zich met voetbal bemoeien...’ van auteur Ignace Vandewalle. Daarin wil wil de auteur de politieke ontvoogding van de professionele sport bepleiten. “De case van de Ghelamco Arena dient als signaal, als wake-upcall en als voorbeeld van hoe het niet moet. De bouw van de Ghelamco Arena is met voorsprong het duidelijkste voorbeeld van ontoelaatbare overheidssteun aan een professionele sportploeg”, aldus de auteur.

Lees meer ...

De druk van het gezondheidsfascime

Mogen we nog imperfect zijn? Het gezondheidsfascisme wil een ‘übermensch’ die perfect is Het zal je niet ontgaan zijn dat de overheid en de maatschappij al enkele jaren een druk tot perfectie op ons uitoefenen. Die haast constante druk neemt vreemde proporties aan. Men verwacht een samenleving met mensen die interactief, want perfect, zijn, en elkaar niet storen. Het gezondheidsfascisme wil een ‘übermensch’ die perfect is volgens uitgelijnde en vooropgestelde vormen en normen. Maar wie is de normmaker? Wie bepaalt wat de norm is? Mogen we vandaag nog gebreken hebben of moeten we straks leven met een onophoudelijke dwang om perfect te zijn? Mogen onze kinderen nog luid roepend ravotten? Mogen ze door hun fouten de wereld nog ontdekken? Mag ik nog een ongezond broodje eten, zonder dat iemand mij hoofdschuddend aankijkt? (Je weet wel, zo’n broodje doordrenkt met mayonaise met veel vlees, zonder groenten.) Mag ik mij uit pure vreugde op het trouwfeest van mijn zoon of dochter, nog een stuk in mijn kraag zuipen? Ik mag hopen van wel!

Lees meer ...

Populisme, emocratie en rechtscisme

Ik haat haten. Daarom kan ik het niet opbrengen om een democratisch verkozen Amerikaans president te haten, noch een pseudo-democratisch aangestelde Chinese of Russische president te verafschuwen. Zelotische of ideologische dictators van alle slag terroriseren miljoenen mensen in de wereld en grijpen de macht via linkse, rechtse of religieuze politieke partijen. De ideologie of religie is voor de dictator in kwestie enkel een gereedschap om de macht te grijpen en te houden. Aan het eind zijn het allemaal machtsgeile, egoïstische zakkenvullers die elke opponent gewelddadig onderdrukken. Gelukkig hebben de VS, België en het gros van de westerse democratieën voldoende politieke schotten ingebouwd om te vermijden dat populisten een Cesaristische dictatuur installeren.

Lees meer ...

Lijst ‘Samen’ een test voor Groen

Ik ben nog nooit voorstander geweest van ideologische ketterij bij lokale verkiezingen. Het zorgt voor politieke versnippering en het is vooral verwarrend voor de kiezer. Kartels, lijstverbindingen, bondgenootschappen, halfopen lijsten, lijsten van de burgemeester, en postelectorale (non)-verbintenisgeloftes… Allen aberraties van het politieke systeem en een verenging van de democratie. Lokale lijsten zijn op zich geen probleem. Wie los van ideologie een lijst wil vormen op basis van lokale noden zorgt voor een verbreding van het politieke debat. Lokale lijsten kunnen bevrijd van ideologie oplossingen bieden op maat. Traditionele politieke partijen daarentegen zijn veroordeeld tot het zoeken van oplossingen binnen het afgelijnd denken van hun ideologische gevangenis.

Lees meer ...

Kruistocht naar de waarheid

Ik had een kruistocht naar de waarheid nooit als een plezierreis voorgesteld, maar een odyssee door een inferno nu ook weer niet. Mijn verhaal start toen ik op woensdag 8 januari 2014 samen met Jean Marie Dedecker door Johan Vande Lanotte gedagvaard werd voor laster en eerroof. Het blijft voor mij een raadsel waarom ik als ambtenaar in een strijd tussen twee politieke zwaargewichten gesleurd werd. Het bleef voor mij niet zonder gevolgen, want als olifanten vechten is de kans groot dat je verpletterd wordt.

Lees meer ...

Musical "Jan zonder vrees" 15-16-17 september 2017 Stadsschouwburg Brugge

Lees meer ...

Tot zolang er iemand langskomt die er invulling aan geeft, is liefde slechts een groep letters die een woord vormen.(ivdw)

Een mening is een recht die sterft in je hoofd of dovemansoren. (ivdw)

Soms vind je geluk op de weg die je neemt om je lot te ontwijken. (ivdw)

De waarde van de rollercoaster in uw leven is de suiker van je geluk. (ivdw)

Zonder Tranen

Toen ik je zag dacht ik dat ik verliefd was? Toen ik met je sprak wist ik dat ik verliefd was! Toen ik je kuste dacht ik dat liefde door me stroomde? Toen ik je urenlang omhelsde wist ik dat deze liefde echt was!

Lees meer ...

Het leven is als een ikea-pakket. Het heeft het potentieel mooi te zijn, maar je moet het zelf zo maken.(ivdw)

Een gewetensonderzoek is enkel nuttig als men het resultaat begrijpt. (ivdw)

Soms is de oplossing de kern van het probleem, die dan weer een oplossing vraagt, welke het probleem wordt.(ivdw)

Lees meer ...

Succesvolle mensen kennen het vaakst ellende, problemen, obstakels en weerstand, enkel is het voor hen een uitdaging ipv een excuus tot depressie, stilstand of achteruitgang. (ivdw)

Lees meer ...

Broos

Ik wals in een porseleinwinkel van woorden. Dansend met olifantenvoeten op eierenschalen van dinosaurussen.

Lees meer ...

Zetelen in het parlement wijst niet op intelligentie, net zoals in de keuken staan niet betekent dat je goed kan koken.(ivdw)

Lees meer ...

Donkere stem

Er brandt geen licht, duister heerst - Alleen – niet voor het eerst.

Lees meer ...

Wandel door de wolken, surf op je fantasie, leef je dromen en geluk ontsnapt je niet. (ivdw)

De grootste vrijheid is deze bevrijd van bewijs

Wachten

Geboren in regen en sneeuw. Sterven we vanaf de eerste schreeuw. De dementie van de eerste levensjaren. De mutatie naar het avontuur. Ontdekken moet je doel ontwaren. Enkel lijkt het op een dictatuur.

Lees meer ...

Het is van groot belang dat de belangen groot genoeg zijn voor we er enige belang aan hechten.(ivdw)

In onze wereld zijn er ongeveer 40 dictaturen, ongeveer 50 landen waar er actieve of sluimerende gewapende conflicten zijn en heerst er in een 60 -tal landen extreme armoede. .......

Lees meer ...

Wat je niet onder stoelen of banken steek, hoef je niet per se van de daken te schreeuwen. (ivdw)

Ontwijk armoede zonder geld te begeren en geluk zal niet ontbreken. (ivdw)

Kansloos geluk

Daar waar liefde strijdt. Waar warmte afwezig is en leegte je blijvend in de ogen kijkt

Lees meer ...

Tranen die louteren naar geluk zijn de sluizen van ons hart(ivdw).

We zijn een verzameling van herinneringen. Deze die we koesteren, haten, uit leren, ons om schamen of ons in tranen achterlieten. Ze maakten wat we zijn en kneden wat we worden. (ivdw)

Tsiprexit

Ik moet vandaag denken aan de Grieken. Zijn ze bedrogen door hun politici of vaarden ze, zolang hun zak vulde, bewust mee op het schip dat naar de afgrond voer?

Lees meer ...

De laatste verkiezingen begingen de Grieken een historische blunder. Socialisten kiezen om een financieel probleem op te lossen is als citroenen kopen om een aardbeientaart te bakken .. het breekt je zuur op (ivdw).

Het huis van kritiek wordt gebouwd met de inzet van iemand die iets deed, schreef of zei.(ivdw)

We worden allemaal ouder, we veranderen elke dag en elke dag is anders, doch het grootste geluk is een gevoel te vinden die nooit verandert noch verdwijnt en je leven vult zonder ooit vol te geraken(ivdw).

Gevallen engelen zijn engeltjes tot ze vallen of hun masker afvalt(ivdw).

Wat baten wet en waardigheid als den uil met geld wordt verleid.(ivdw)

Laat ons vooral niet vergeten dat voor alles wat onbetaalbaar is, je geen geld nodig hebt maar een hart(ivdw).

Het geluk leeft rondom ons, maar net als vissen die uit gewoonte het water niet meer voelen, vergeten we gelukkig te zijn bij een glimlach, een teder gebaar, de helpende hand, de warme knuffel, het dierbaar compliment, de troostende woorden, het dak boven ons hoofd, het eten op de tafel of simpelweg het geluk om elke dag gezond wakker te worden.(ivdw)

Er is een groot verschil tussen mensen gelijk behandelen en hen pogen gelijk te maken.(Hayek) Doch denk hierbij aan Aristoteles: " De grootste ongelijkheid is ongelijken gelijk behandelen". Samengevat: "Je kan aardbeien niet als peren behandelen noch er pogen peren van te maken, je kan echter beiden wel evenwaardig als fruit behandelen." (ivdw)

De stormen in je leven kan je niet voorspellen, niet voorkomen, wel doorstaan en zelfverzekerd verder gaan (ivdw)

Liefde is bij voorkeur niet perfect, want het liefste wat ik doe is er elke dag aan werken(ivdw).

Musical De zusjes kriegel

Cultuurcentrum Evergem (Stroming) Weststraat 31, 9940 Evergem van 15 tot en met 18 maart 2015

Lees meer ...

De weg naar geluk loopt over duistere paden (ivdw).

Weegschaal

De aarde aan mijn voeten. De wind tussen mijn tenen. Knikkende knieën voor de afgrond van de toekomst, van het einde. Het leven is een weegschaal. Zonder tegengewicht wenkt alleen de bodem, een koud abyss. Een uitzichtloze ruimte verduisterd door eenzaamheid.

Lees meer ...

I know my life is a bitch, but fucking her is't half as bad as you think (ivdw).

Voor al mijn vrienden uit Brugge, op 28 februari 2014 speel ik mee in een leuke komedie aan de hand van William Shakespeare bewerkt door Paul Houwen. Tickets 8 € 0475/869102 of e-mail info@pantheater.be (of bestel via mij)

Lees meer ...

(Ver)lichte blik

Hoewel ik je al duizend keer bestreed........ Ik weet je komt steeds weer.................... De val om het opstaan uit te dagen........ De pijn die de zalf ontbeert.................... De wolk die de zon verduistert.........

Lees meer ...

Vakbonden zijn dik betaalde milities van de linkse politieke partijen.

Vakbonden worden per definitie als progressief beschouwd omdat ze in principe de rechten van de werkende mens (zouden moeten) verdedigen. Maar ze zijn afgegleden naar conservatieve, behoudsgezinde machtscentra met een ingebedde angst voor elke verandering. Mannenbastions van zelfgenoegzaamheid, gestructureerd naar Sovjetmodel met aan het hoofd een unitair geleid politbureau. Ze lijden aan de neurose van het verlies. Deze irreële angst voor achteruitgang voedt het conservatisme en blokkeert elk risicogedrag dat nodig is om vooruit te gaan. Bedrog van het intellect.

Lees meer ...

Jij is lief.

Jij, je bent er steeds. Je kaapt elke seconde van mijn dood. Elke hersencel verslaafd aan de gedachte rond jou.

Lees meer ...

We vliegen verder op één vleugel.

Het politieke diasteem tussen links en rechts wordt een heuse kloof wanneer we regeringen kennen die op één ideologische vleugel vliegen. De omvang van de politieke kloof tussen links en rechts is op zich geen maatschappelijk probleem. T.t.z. zolang het voetvolk niet ingeschakeld wordt. Het wordt een maatschappelijk probleem vanaf het moment dat de vakbonden ingeschakeld worden om de grenzen van de vrije meningsuiting te overschrijden door via ophitsing op roepen tot geweld. Als de politiek daar dan nog eens een subtiel schepje bovenop doet zoals Bruno Tobback vorige week deed, dan is het hek van de dam. Bruno Tobback, geflankeerd door “ den John “ Crombez, liet vorige week noteren dat vandalisme tijdens de nationale betoging niet de rijken raakt en zijn doel voorbijsteekt of er contradictorisch aan is. Alsof het vandaliseren van eigendommen van rijken wel getolereerd wordt en wel aanvaardbaar is. Rudy de Leeuw, Marc Leemans, Elio di Rupo en Bruno Tobback vielen elkaar sinds de stakingsrellen voor de voeten met cognitieve dissonantie -argumenten om de sociale vredevolle progressieve empatische Vlaming in zijn gewetenstrijd te ondersteunen.(lees niet te verliezen als stemvee, sympathisant of lid)

Lees meer ...

Links Vlaanderen creëert economische crisis via poujadistisch doemdenken.

Linkse politieke partijen voorop, gedwee gevolgd door de vakbonden en het linkse middenveld hebben als doel een massapsychose te induceren via doemdenken om zo de democratisch verkozen regering te doen struikelen. Alles is bijzonder goed georkestreerd en lijkt rechtstreeks uit de handleiding “ regime change “ van de CIA te komen. (how overthrow foreign governments)

Lees meer ...

We moeten af van de gedachte dat belastingen verhogen sociaal is en verlagen van subsidies asociaal

Als je het woord subsidie googled krijg je 22.300.000 hits, het woord politiek amper 15.900.000 hits. We kunnen daaruit besluiten dat subsidies op het “World Wide Web” een belangrijker item zijn dan politiek. Logisch want politiek is enkel de tool om subsidies te creëren en ze later te innen. Ik heb me steeds verzet tegen het kluwen van subsidies en tegen het subsidiesyndroom. Wie aan het subsidiesyndroom lijdt ziet als enige oplossing voor een maatschappelijk, economisch of sociaal probleem het invoeren van een subsidie. Zij hoeven daarvoor slechts een beperkt stuk van hun hersenen te gebruiken, en toch beschikken deze ministers over een uitgebreid kabinet dat na intensief denkwerk en overbodige analyses van dure overbodige studies - door een bevriend studiebureau - tot de erudiete conclusie komt dat subsidies het probleem kunnen oplossen.

Lees meer ...

Als de toekomst het verleden herhaalt dan is verandering niet meer dan een schreeuw in het ijle, een cosmetische ingreep, een schijnbeweging, een middel voor het doel (ivdw).

Een relatie zonder vertrouwen is een hometrainer, het absorbeert je inspanning zonder vooruitgang(ivdw).

Nieuwpoort Kaput

Voor zij die één van de 15 eerste voorstellingen hebben gemist brengen we op populaire aanvraag het toneelstuk nog 5 maal ... eeeuh en dan hebben we het ook wel gehad :D :D Tickets kan je bestellen via FB-bericht of via Ignace.vandewalle@hotmail.be

Lees meer ...

Je faalt pas wanneer je ophoudt te proberen(ivdw).

Ik wou eigenlijk normaal zijn maar er waren teveel andere leukere opties (ivdw)

Over vetbelasting en perfectie

Het zal u misschien niet ontgaan zijn maar de afgelopen jaren voert de overheid en de maatschappij een constante druk tot perfectie op ons uit. De constante druk om perfect te zijn neemt vreemde proporties aan. Men verwacht een samenleving met perfecte mensen die interactief, omdat ze perfect zijn, elkaar niet storen. De creatie van een supermens die geen alcohol drinkt, niet rookt, geen psychologische afwijkingen vertoont, niet zwaarlijvig is, niet aan magerzucht lijdt, niet te snel rijdt, geen drugs neemt, geen overmatig pillen gebruikt, niet luidruchtig is……of anders een mens die perfect is volgens uitgelijnde en vooropgestelde vormen en normen. Maar wie is de normmaker? Welk recht heeft hij daartoe?

Lees meer ...

Ik zag, ik kwam, ik leefde…

Ik kijk om, sta stil, blik vooruit. De tijd zinloos in het moment, het moment futiel in de tijd. De mieren rondom mij kronkelen voort in een kosmologische leegte waar bestaan de zin ontsnapt en bewustzijn individueel is.

Lees meer ...

Hairspray

Hairspray straalt en verovert, swingt en betovert. Het sterft nooit in hart of hoofd. Maar breekt de poorten van oblivium.

Lees meer ...

De handboeien van subsidieafhankelijkheid zijn gesmeed door machtswellust en omwille van laksheid en worden betaald met vrijheid en creativiteit(ivdw).

Mijn vrijheid, mijn toevluchtsoord, mezelf

De wereld laat me niet los. Het vangt me naar onbeweeglijkheid. Het gruwt me, stuwt me, duwt me, dieper in zijn web. Ik verstik in deze stress. Het grijpt me naar de keel.....Geheel.

Lees meer ...

Vlaanderen koos voor een regering ELIO II (8 juni 2014)

Met deze statement zal ik op twitter geen honderden retweets op mijn naam kunnen schrijven, maar ik erger mij de laatste weken blauw aan de hoerakreten vanuit ideologisch rechtse hoek of van voorstanders van een federale centrumrechtse coalitie. Ik erger mij blauw aan de hoerakreten van Vlaams-nationalisten, confederalisten en separatisten.

Lees meer ...

Freedom

De mens en de maatschappij die hij creëerde is te complex voor de wetten en regels waarmee we hem willen ordenen. Zonder bewustwording en verantwoordelijkheid door vrijheid kan onze maatschappij nooit geordend worden(ivdw).

Lees meer ...

Groenkracht: De kracht om u er niets van aan te trekken dat uw belastinggeld in rook is opgegaan!

Lees meer ...

Vzw Jong Oostende licht Oostende op !

Uit de jaarrekening 2012 van vzw de zwerver blijkt dat uit de samenwerking met vzw Jong Oostende 157.803 euro inkomsten werden gehaald. Dit werd gisteren op de gemeenteraad van Middelkerke aan het licht gebracht door Jean Marie Dedecker, in een debat rond de vraag voor verhoging van de subsidies voor vzw de zwerver.

Lees meer ...

Naar een libertair gelijke kansenonderwijs

Kennis vergaren is een proces die start vanaf we de veiligheid van de baarmoeder verlaten. De manier waarop deze vergaard wordt is een discussie die zo oud is als de mens zelf. Socrates wist zelfs eerst de methode van kennisverwerving te beschrijven vooraleer zijn kennis te delen. Met zijn vroedvrouwmethode omschreef hij reeds de ondersteunende taak van de onderwijzer om zich boven de autodidactische grenzen te heffen

Lees meer ...

GAS: over perfectie, Übermenschen en lokale dictatuur

De GASprijzen moeten dalen maar de GASboetes moeten stijgen. De onverdraagzaamheid ten aanzien van de grote boze energieleveranciers is recht evenredig met de onverdraagzaamheid ten aanzien van onze jongeren. Enkel is het ene een besparing voor de burger en het ander een belasting. Het zal u misschien niet ontgaan zijn, maar de afgelopen jaren voert de overheid en de maatschappij een constante druk tot perfectie op ons uit. De constante druk om perfect te zijn neemt vreemde proporties aan. Men verwacht een samenleving met perfecte mensen die interactief, omdat ze perfect zijn, elkaar niet storen.

Lees meer ...

Gratis WIFI/ Internet voor alle Oostendenaars

Kortrijk geeft invulling aan het programma van Lijst Dedecker Oostende. Toen Lijst Dedecker Oostende tijdens de jongste verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen uitpakte met gratis internet voor alle Oostendenaars werd dit door alle oppositiepartijen weggelachen en afgedaan als een goedkope niet realiseerbare verkiezingsstunt. Dit programmapunt kadert in een breder pleidooi voor kennis en inspraak van de Oostendenaar in de lokale politiek. Zo vragen wij nog steeds als enige partij te Oostende voor het life streamen VAN ALLE OPENBARE ZITTINGEN( gemeenteraad, OCMW, commissiezittingen, gecoro enz.)

Lees meer ...

GEZOND VERSTAND

Het succes van de traditionele politieke partijen is gebasseerd op het feit dat elkeen enkel hoort en leest wat hij begrijpt. Maar hoe meer men gaat begrijpen hoe minder men het begrijpt en hoe meer het "Gezond Verstand" triomfeert.

Minister Johan Vande Lanotte en Staatssecretaris John Crombez keurden frauduleuze begroting Oostende goed.

Zoals we maandag reeds in een persbericht lieten weten legt Lijst Dedecker Oostende klacht neer tegen de begroting van Oostende die vorige week zaterdag op de gemeenteraad werd goedgekeurd. De begroting sluit af met een fictief batig saldo van 234.133 euro. Fictief omdat overduidelijk kan aangetoond worden dat inkomsten onterecht teveel begroot werden, om zo valselijk een begroting op overschot te creëren en af te leveren.

Lees meer ...

Lijst Dedecker Oostende legt klacht neer bij de gouverneur tegen de begroting 2013.

Lijst Dedecker Oostende volgt de politiek en het beleid te Oostende nog steeds op de voet. Lijst Dedecker laat zijn kiezers niet in de steek en zal bewijzen dat een niet-representatieve oppositie niet minderwaardig hoeft te zijn aan deze die vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. Ook wij moesten met lede ogen toekijken hoe zaterdag, na een marathonzitting, de gemeenteraad meerderheid tegen minderheid een fictieve begroting goedgekeurde. Fictief omdat overduidelijk kan aangetoond worden dat inkomsten onterecht teveel begroot werden, om zo valselijk een begroting op overschot te creëren.

Lees meer ...

De weg DIEPER in het rood!

De schuldpositie van Oostende duidt geen weg UIT HET ROOD aan, integendeel het wijst naar een weg dieper in het rood. De schuld is in vergelijking met 2012 gestegen en in de begroting die zaterdag voorligt, zien we een stijging van de uitgaven met 16 miljoen euro in vergelijking met de jaarrekening van 2011. Dit betekent dat deze coalitie in 2013 plant om 16 miljoen euro meer uit te geven dan in 2011. Terwijl alle steden en gemeenten, met een vooruitzicht op minder inkomsten als gevolg van de crisis, besparen op structurele uitgaven kent Stad Oostende een stijging van zijn uitgaven.

Lees meer ...

Doping, drugs en andere brol

Met dank aan Lance Armstrong kan je tegenwoordig geen krant meer openslaan of je vindt er een artikel over dopinggebruik, drugssmokkel, drugs of doping laboratoria. .......... Ik vindt het leuk om lezen vooral om de hypocrisie van alles. Goed opletten, probeer te volgen. We beginnen met drugs. Drugs zijn verboden tenzij op doktersvoorschrift. Sommige drugs mag je gebruiken, als het niet te veel is en als je niemand stoort. Sommige drugs mag je kweken, 1 vrouwelijke plant, maar je mag ze niet kopen of verkopen. Sommige drugs, zoals cafeïne en alcohol, zijn maatschappelijk aanvaard en vrij te verkrijgen, te kopen en te verkopen.................... Bij doping is de hypocrisie en de dualiteit nog groter. Sommige producten en methodes/procedures zijn doping, andere niet. Zolang ze niet op de verboden lijst voorkomen is het geen doping en aldus niet verboden. Als je ziek bent of één of andere medische afwijking hebt mag je tijdelijk of permanent bepaalde verboden producten gebruiken.

Lees meer ...

Je moet niet verliezen om op te geven, noch winnen om door te gaan.

e moet niet verliezen om op te geven, noch winnen om door te gaan. Begin deze eeuw werd dit citaat door hoofdredacteur van De Morgen, Yves Desmet, aan een collega politica toegezonden. Het is me steeds bijgebleven omdat het tussen alle citaten over verliezen, winnen en nooit opgeven het meest diepzinnige is. Lijst Dedecker Oostende kon na het vertrek van boegbeeld Jean Marie Dedecker niet genoeg kiezers overtuigen om een zitje in de gemeenteraad te veroveren. Een democratisch deficit, maar geen ideologisch deficit, want de libertaire “Gezond Verstand” –ideologie leeft voort en we noteren zelfs terug een sterke stijging van het aantal leden.

Lees meer ...

Politieke Schizofrene Hypocrisie (PSH) en Electorale Cognitieve Dissonantie(ECD)

Politieke Schizofrene Hypocrisie of PSH is een aandoening die voorkomt bij politieke partijen die zich rond het ideologisch centrum positioneren. Ze komt voor in landen waar minimum 1 linkse , 1 rechtse en 1 centrumpartij aanwezig is. PSH treft een rond de macht geconcentreerde partij, die door zijn machtsgeile koorts zichzelf als normaal diagnosticeert, maar ondertussen hopeloos wegkwijnt van wisselvalligheid via dubbelzinnigheid naar ongeloofwaardigheid .

Lees meer ...

Hypocrisie zonder schaamte.

Na Renault en Opel, besluit nu ook Ford om hun productie in België stop te zetten. Een sociaal drama die onthaald wordt als schandalig en waarvoor men de schuld in de schoenen schuift van de grote boze wolf, de multinationals, die enkel op winst zouden uit zijn en het menselijk aspect niet voor ogen zouden houden. Het beeld geschetst is geen totaal verkeerd beeld, maar ik heb toch enkel bedenkingen bij het blindelings veroordelen van de beslissing van de “no face”-directeuren in de verre Verenigde Staten. Mag ik toch even aan de politiek vragen om de hand in eigen boezem te steken.

Lees meer ...

Wie zijn principes verraadt, gaat naar de hel

“Wie zijn principes verraadt, gaat naar de hel. Het negeren van verkiezingsuitslagen, het weigeren van door de kiezer gevraagde koerswijzigingen, het doof blijven voor zijn 'signalen', levert de burger het bewijs, dat niet zijn stem belangrijk is, maar de interne regels en de eigen logica van het politieke bedrijf ”. CITAAT UIT HET TWEEDE BURGERMANIFEST VAN GUY VERHOFSTADT. ( maar toen zaten Bart Tommelein en Vincent VQ nog niet bij de VLD, hij kent dit VLD-principe duidelijk niet)

Eigen jobs eerst, eigen portefeuille eerst!!

In 2011 en ook in 2012, toen naar aanleiding van het boek “ De Keizer van Oostende”, werd aan Johan Vande Lanotte gevraagd waarom hij voorzitter was van al die, vaak, commerciële bedrijven. Hij antwoordde steevast: ” voor het creëren van jobs”. Deze stelling werd zonder te controleren door alle media overgenomen. Omdat wij het laatste jaar Johan Vande Lanotte nog niet op een waarheid konden betrappen deden wij de moeite om dit te onderzoeken.

Lees meer ...

Parkeerbelasting afschaffen

Vorige week woensdag voerde Lijst Dedecker Oostende een ludieke actie voor de afschaffing van de parkeerbelasting te Oostende. (Zie ook http://www.knack.be/nieuws/belgie/lijst-dedecker-oostende-plakt-parkeermeters-dicht/article-4000184255441.htm) Het betalend parkeren loste het parkeerprobleem niet op, dus moeten we dit afschaffen en andere oplossingen naar voor schuiven.

Lees meer ...

Het economisch kerkhof van de kust

De haven Oostende noteert zijn slechtste cijfer ooit. In 1985 kwamen nog 5 miljoen mensen met de ferry Oostende bezoeken , in 2000 nog 1,5 miljoen, vorig jaar nog amper 100.000 man, een toeristische en economische ramp. De ladingen en lossingen Roll-on-roll-off bedroegen in 2008 6.755.000 ton, in 2010 is dit nog amper 3.396.000.

Lees meer ...

Een jeugdbeleid met accenten op Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Veiligheid

Het jeugdbeleid centraliseert zich rond de Schepen van Jeugd ipv rond de jongeren zelf. De monopolisering en de verstaatsing van de fuifcultuur door VZW jong Oostende laat de jeugdbewegingen en jeugdhuizen verbleekt achter.

Lees meer ...

Jobs, Jobs, Jobs...............

Johan “Pinnokio” Vande Lanotte kondigde samen met de socialistische vakbond ABVV in pers aan dat hij tegen 2003, 2500 jobs zou creëren(HLN 3 Mei 2000). In februari 2005 klonk Johan “Pinokkio” Vande Lanotte nog euforischer of loog hij nog harder (aan u de keuze van invulling) en kondigde hij 3000 jobs aan voor Oostende tegen eind 2011.

Lees meer ...

Betaalbaar wonen in Oostende

Jonge Oostendse gezinnen trekken massaal weg uit Oostende omdat ze geen betaalbare woning vinden. Bovendien wordt de komende jaren de laatste verkaveling aangesneden. Die jonge mensen in eigen stad houden wordt dan ook een enorme uitdaging.

Lees meer ...

Debat Vesaliusinstituut

In de poll voor en na het kopstukkendebat in het Vesaliusinstituut steeg Lijst Dedecker met 4,6 %, de op één na grootste stijger....:D

Bookmark and Share

© 2019 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be