twitter twitter

Jobs, Jobs, Jobs...............

Johan “Pinnokio” Vande Lanotte kondigde samen met de socialistische vakbond ABVV in pers aan dat hij tegen 2003, 2500 jobs zou creëren(HLN 3 Mei 2000).

In februari 2005 klonk Johan “Pinokkio” Vande Lanotte nog euforischer of loog hij nog harder (aan u de keuze van invulling) en kondigde hij 3000 jobs aan voor Oostende tegen eind 2011.

We zijn inmiddels eind 2012. Waar zijn die jobs?

NWWZ gem 2000NWWZ gem 2011

(Bron VDAB)

Ze kwamen er niet, integendeel intussen steeg de werkloosheid tot 11%(zie tabellen hierboven) en is de kansarmoede in Oostende gestegen van 30% naar 41%, het hoogste peil in West-Vlaanderen.(zie grafiek hieronder)We moeten laaggeschoolde jobs creëren voor die 41% kansarmen om hen uit de armoede te tillen en geen jobs voor bio-ingenieurs in Greenbrigde die vanuit het binnenland pendelen naar Oostende.

kansarme buurten W-Vl

(Bron Provincie West-Vlaanderen)

In plaats van de visserij in te perken en het visserijdok te dempen, zou men net de visserij moeten promoten en in zijn oude glorie herstellen. De visserij moet nu plaats ruimen voor de off shore windmolenindustrie die amper jobs levert. Otary rs het bedrijf opgericht door Johan Vande lanotte en waarvan hij tot 28 januari van dit jaar voorzitter was, stelt 0 mensen te werk. Ook het door Johan Vande Lanotte opgerichtte Rebo nv (Renuwable Energy Base Oostende), waarvan hij tot 1 april nog voorzitter was stelt amper 0,8 (VTE) personeelsleden te werk.  Het grootste actieve windmolenpark in de Noordzee, Belwinds, stelt amper 1,8(VTE) personeelsleden te werk(bron Nationale bank van België).

Geef mij dan maar een grote vismijn en visserijvloot.

werkgelegenheid

<< Terug naar alle berichten

Bookmark and Share

© 2024 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be