twitter twitter

Links Vlaanderen creëert economische crisis via poujadistisch doemdenken.

Linkse politieke partijen voorop, gedwee gevolgd door de vakbonden en het linkse middenveld hebben als doel een massapsychose te induceren via doemdenken om zo de democratisch verkozen regering te doen struikelen. Alles is bijzonder goed georkestreerd en lijkt rechtstreeks uit de handleiding “ regime change “ van de CIA te komen. (how overthrow foreign governments)

Hoewel we onder de vorige linkse regeringen een stijging van de kansarmoede kenden en een daling van de koopkracht wordt nu apocalyptisch gewaarschuwd voor de portemoneeleegloop en het armoedespook. De linkse regeringen creëerden met hun beleid de energiecrisis (leveringstekorten en prijsstijgingen). Doch het zijn net die linkse partijen en hun kameraden die nu iedereen de stuipen op het lijf jagen met black-outs en toekomstige torenhoge facturen. Hoewel de indexsprongen in 1984/1985/1986 mee goedgekeurd werden door de Parti Socialiste en ze finaal heilzame gevolgen kenden voor onze economie, onze koopkracht en onze tewerkstelling, wordt de indexsprong 2015 door de PS gediaboliseerd. Hoewel het systeem van jaarlijkse automatische indexering van de lonen nergens elders in Europa wordt toegepast en in geen enkel land catastrofale gevolgen heeft, blijven de linkse kameraden ons bestoken met uriasbrieven die het einde van België voorspellen.

Hun onheilspellende berichtgevingen worden gretig door de pers overgenomen, immers niets verkoopt beter dan populistische cassandralectuur.  

 

Dit poujadistisch infantiel gedrag heeft ernstige gevolgen voor ons land en onze economie.

De doemdenkenretoriek van links startte een spaarpsychose die de laatste maand een plotse daling van koopintenties van de burgers teweeg bracht. Het herstel van het consumentenvertrouwen die dit jaar, na de economische crisis van de afgelopen jaren, stilaan op gang kwam, werd abrupt afgebroken. De economische groei krimpt. Een positieve economische spiraal werd stopgezet, door economische groei die in bepaalde sectoren stagneert en in andere sectoren sterk terugvalt. Als Links Vlaanderen deze psychose blijft voeden met hun fatalistisch denken krijgen we een sociaal bloedbad. Bedrijven en middenstanders die de crisis overleefden, doch door hun reserves heen zijn, kunnen geen door links-Vlaanderen geïnduceerde economische crisis meer aan. Het gevolg zal een nieuwe tsunami van ontslagen, faillissementen, sluiting van bedrijven zijn. Als onmiddellijke gevolg uiteraard een stijgende werkloosheid (goed voor de financiële positie van de vakbonden, maar slecht voor de arbeiders en de staatskas). De richting van de economie van Vlaanderen, waar de linkse rakkers ons nu naartoe duwen, zal een veel grotere daling van de koopkracht en stijging van de kansarmoede te weeg brengen als die van de indexsprong 2015. En dan heb ik het nog niet gehad over de rechtstreekse economische gevolgen van een algemene staking. 

 

Geachte heer, Bart De wever, kom uit uw Antwerps kot en maak de mensen diets dat staken en doemdenken niet de oplossing is. Waar blijft uw financieel wonderkind Johan Van Overtveldt met een vlijmscherpe weerlegging van de cijfers van de PS, vakbonden en professor Maus. Waar blijft de analyse omtrent de koopkracht die rekening houdt met een daling van de werkloosheid, de stabilisering en in sommige gevallen daling van de consumentenprijzen( stijgende links-groene energieprijzen niet meegerekend), daling van belastingen enz.

 

Je beloofde verandering, je beloofde een alternatief voor de PS-staat, doch je laat toe dat linkse kameraden onze economie zachtjes leegbloeden door het instaleren van een massapsychose.

 

Ignace Vandewalle

<< Terug naar alle berichten

Bookmark and Share

© 2024 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be