twitter twitter

Wie is Ignace Vandewalle?

ignace vandewalle 3Ignace Vandewalle is geboren op 02 juli 1966 te Sint-Eloois-Winkel. Na even in Moorsele te hebben gewoond verhuisde hij op zijn 21ste naar Middelkerke om daar een tea-room/taverne (The Gallery) uit te baten. Begin de jaren '90 stapte hij in de politiek begeesterd door de burgermanifesten van Guy Verhofstadt.
Vanaf 2000 laat hij de horeca voor wat het is en stapt hij full-time de politiek in. Hij was lange tijd nationaal afdelinsgcoördinator van het LVZ (Liberaal verbond voor Zelfstandigen) en politiek medewerker van onder meer minister Marc Verwilghen en staatssecretaris Vincent Van Quickenborne.

Toen in 2007 duidelijk werd dat Open VLD geen spaander overliet van zijn ideologie beschreven in de burgermanifesten stapte hij over naar Lijst Dedecker en werd hij persoonlijke medewerker van Jean Marie Dedecker.

Sinds 1 juli 2014 is Ignace zaakvoerder van B.Felt.

B.FELT is een ongebonden advies en communicatiekantoor op maat van politici vooral actief in domeinen van: politieke marketing (verkiezingscampagnes, beleidscampagnes, electorale acties), politieke communicatie (lokale kiesintentiepeilingen, persartikels, columns, website, sociale media) Mediatraining(speechtraining, interviewtechnieken, debattraining), public relations/image building (crisisbeheersing, electoraatsanalyse), administratief recht (ad hoc advies, opmaak klachtendossier - gouverneur, Raad van State, e.d.m. ), politieke dossieropbouw (voorbereiding dossiers oppositie en meerderheid voor gemeenteraad, ocmw, provincie, parlementen, commissies) en politieke research (statistieken, balansanalyses, structuuranalyses, juridische controle, persoonlijke synopsis). Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij campagneleider van zes lijsten waarvan vier vanuit oppositie in de meerderheid terecht kwamen, en één de absolute meerderheid haalde(Lijst Dedecker Middelkerke). Hij begeleidde 21 individuele kandidaten die allen tot gemeenteraadslid verkozen werden, één de burgemeesterssjerp en zes de schepensjerp mochten omgorden. U leest meer op www.Bfelt.be.

Na het schrijven van een twaalftal boeken als ghostwriter, besloot hij om zelf een boek te schrijven. Zijn boek "De Illegale Ghelamco Arena" zorgde nog voor publicatie voor opschudding toen het bedrijf Ghelamco en miljardair Paul Gheysens de publicatie wilden verbieden. De rechter in Antwerpen vonniste in het voordeel van de vrijheid van pers en meningsuiting, waarna het boek kon uitgegeven worden. Na publicatie legde toenmalig burgeeester van Gent, Daniël Termont, twee klachten neer. In september 2018 werd de strafklacht van Burgemeester Daniël Termont geseponneerd. Wat de burgerlijke klacht voor laster en eerroof van Termont betrof vonniste de rechter 100% in het voordeel van Ignace Vandewalle. Het boek was gedurende enkele weken het best verkochte boek in Vlaanderen en verkocht inmiddels meer dan 5000 exemplaren, naar Belgische normen is dit een bestseller. Ook zijn nieuwste boek 'De Valse Profeet' over het wanbeleid en de handel en wandel van Johan Vande Lanotte in Oostende werd een succes. Ignace publiceert regelmatig columns op www.apache.be en www.doorbraak.be.

Ignace Vandewalle is een cultuurminnend man, hij schrijft niet alleen gedichten en citaten, hij is ook amateur musicalspeler bij onder meer Starlight Musical, Milo Musicalgroep,Team Jaques en Event-team. Ignace speelde ook toneel bij de toneelgroep Pantheater uit Nieuwpoort waar hij, onder de regie van Paul Houwen in verscheidene theaterstukken speelde. Hij vertolkte ook gastrollen in: De Buurtpolitie, Spitsbroers, Wat als, Je had er moeten bij zijn en Proffesor T.  

Ignace is de trotse papa van Mike Vandewalle en Kayla Vandewalle, stiefpapa van Maxime Verslype, Laetitia Verslype en Anaïsa Verslype en stiefopa van Elijah Mauridi. Hij heeft een relatie met Dominique Laforce waarmee hij de uitdagingen des levens trotseert.

 

Bookmark and Share

© 2023 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be